AanbodZorgtrajectenBOVELZNieuwsDocumentenMedewerkersContact

Coördinator LMN: Katrien Verschueren
Diabeteseducatie
Aanbod LMN Hageland 
Dieet- en voedingsadvies
Rookstop
Patiënten die een zorgtraject diabetes type 2 hebben afgesloten, hebben recht op gratis individuele educatie. De deskundige diabeteseducator overloopt en bespreekt de belangrijke en relevante onderwerpen met de patiënt, eventueel in bijzijn van een belangrijke derde.
De huisarts krijgt een verslag na afloop van de educatie.

De patiënt brengt mee: een voorschrift en een verwijsbrief van de huisarts, de goedkeuring van het zorgtraject, en het boekje 'stappenplan voor de patiënt met een zorgtraject diabetes'.

Er wordt enkel op afspraak gewerkt, via het overzicht van de medewerkers kan een online afspraak gemaakt worden.
We bieden een aantal ondersteunende diensten aan voor de zorgverleners (en hun patiënten) die wonen en/of werken in de gemeenten die deel uitmaken van LMN Hageland.
Het aanbod wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de stad Aarschot en de provincie Vlaams-Brabant.

LMN Hageland organiseert groepssessies rookstop. Stoppen met roken is ongelooflijk moeilijk, maar we weten dat de ondersteuning door een tabakoloog en de andere deelnemers enorme troeven zijn.
Samen met elke deelnemer wordt er gezocht naar de juiste manier én het juiste moment om te stoppen. Indien nodig wordt er samengewerkt met de huisarts van de deelnemer.

​Rookstop:
Er start ook in 2019 een reeks rookstop in groep. Deze groepscursussen worden steeds begeleid door erkende tabakologen.
Je kan alle informatie vinden door hier door te klikken.
Er kan een afspraak  gemaakt worden bij een deskundige diëtiste. De diëtiste bekijkt met de patiënt wat het meest aangewezen voedingsschema is, en bezorgt een verslag aan de huisarts.

De patiënt brengt mee:een voorschrift en een verwijsbrief van de huisarts, en indien in het kader van het zorgtraject diabetes ook het boekje 'stappenplan voor de patiënt met een zorgtraject diabetes'.

Er wordt enkel op afspraak gewerkt, via het overzicht van de medewerkers kan een online afspraak gemaakt worden.